Seattle

Seattle

fredag 29 december 2017

Dörrdags

Sen sist har inte mycket hänt, influensan slog till på annandan med hosta, feber osv. Men lite planering kan man göra i alla fall.
Vet inte om jag använt denna bild förr, Julle tog den iaf då dörrarna demonterades, ett jobb som tog typ 30 minuter. Att montera kommer säkert ta 10 ggr den tiden, om det flyter på bra alltså. Jävlas det så man får göra om lär det ta många timmar, det är vad jag tror. Då dörrarna är nylackade vill men ju inte stressa med repor som följd. Har mycket nytt, alla möjliga lister, låscylindrar osv.
Senaste dygnet har jag haft en del FB -kontakt med en renoveringskollega i Uppsala. Han har letat den papp som sitter limmad för hålen på dörrens insida, mellan dörr och dörrklädsel för att undvika fukt på dörrsidorna. Efter lite stök har han hittat en lösning som funkar. Nån originalpapp har dock aldrig dykt upp.

3 kommentarer:

  1. Det är ju en speciell sorts papp som är behandlad och präglad för att inte absorbera fuktighet och präglingen gör att eventuellt vatten rinner lättare av, men samtidigt är pappen inte helt lufttät. Vad har bekantingen hittat för lösning?

    SvaraRadera
  2. Jag har testat lite olika alternativ men det som funkat bäst (hittills) är som sagt en vaxduk som präglats med en struktur inte helt olik originalets. Bättre förslag mottages dock tacksamt.
    /Renoveringskollegan i Uppsala

    SvaraRadera