Seattle

Seattle

tisdag 26 februari 2019

Höjt bensinpris

Ett bensinpris på över 30 kr/liter, det låter det. Nu beror det inte på nåt politiskt beslut utan det är helt frivilligt och förhoppningsvis inte för evigt.
Anledningen är att jag vill testa acrylatbensinen och den finns inte överallt och närmast var att åka på Granngården och köpa två dyra dunkar.
Av nån anledning har den vanliga bensinen ändrat karaktär. Det har nog många märkt. Lagras den för länge i exempelvis tanken så tappar den all kraft och förvandlas till en brun sörja. En annan jobbig egenskap är att den är aggresivt frätande på bensinslangar och membran i bränslepumpar. Nu och då ser jag Facebookinlägg som visar spruckna slangar som endast är ett halvår gamla.
En lösning sägs alltså vara acrylatbensinen. Då ska allt vara som förr och bilen skonas från hemskheter. Tydligen ska den vara mer miljövänlig också, alltid nåt.
Återstår priset. Över 30 kr/liter känns tufft, på Granngården kommer man ner i 25 kr om man köper 200 liter, ett fat alltså. Det vore iofs ball att ha en gammal fatpump hemma men jag ska leta runt lite häromkring. Nog borde det gå att komma ner nån krona till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar