Seattle

Seattle

torsdag 12 april 2018

Väntar

Just nu är det mycket väntan som sätter krokben för renoveringen. Fönsterlister inte minst. För innan fönstren är på plats, monteringen kan vara lite kladdig, vill jag varesig montera innertak eller dörrlister. Och dörrlisterna måste på plats innan instrumentbrädan som i sin tur måste på plats innan några andra grejer kan fixas. Surt att en sån liten grej som gummilister till sidorutor kan försena så.
Att motorn måste renoveras på nytt var naturligtvis ett bakslag men det problemet är rätt isolerat, det mesta i motorrummet är redan klart.
Inredningen är också en grej som låter vänta på sig. Sadelmakaren lovar att dyka upp men men.
Visst finns det att göra ändå, skärmar och dörrar ska på, men förseningarna gör att det knappast blir nåt kört denna sommar. Vi får se

2 kommentarer:

  1. Men...rutorna monterar man med ett snöre och listen smord med såpvatten Applicera tätningsmassa kan man göra långt i efterhand. Man tätar ju rutorna utifrån, såpa listen lite lätt för att den styva ovala pipen (plast eller koppar) på sprutan med tätningsmassan ska glida in lätt under listen. Spränglisterna monteras efter man har tätat. Låt torka en dag eller stund så överflödet inte smetar så mycket, stryk bort korvarna med en glasspinne och tvätta rent med lacknafta. Det blir inget kladd på insidan.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera